'RTV Drenthe moet bijzondere positie krijgen in Mediawet'

ASSEN - Ook RTV Drenthe moet een bijzondere positie krijgen in de nieuwe Mediawet. Dat vinden de statenfracties van CDA en PvdA in Drenthe.
Eerder werd in de Eerste Kamer al opgeroepen om een aparte status voor Omrop Fryslân te creëren, om het belang van de Friese taal, cultuur en identiteit en de positie daarvan binnen de RPO te verzekeren. "Naast het Fries, is ook het Nedersaksisch erkend als minderheidstaal. Als Omrop Fryslân zo'n status krijgt, dan moet dat ook gelden voor het Drents en het Overijssels", vindt PvdA-Statenlid Rudolf Bosch.

'Regionale identiteit'

"We vinden het heel belangrijk dat RTV Drenthe kan blijven functioneren als een onafhankelijke waakhond. En ook als een zender die de regionale identiteit kan promoten en onder de aandacht kan brengen", zegt Bosch.

Meer tijd voor bezuinigingen

Gisteren werd bekend dat de regionale omroepen meer tijd krijgen voor de bezuinigingen. In plaats van 17 miljoen euro moet er volgend jaar nog 8,5 miljoen euro bezuinigd worden. Vanavond praat de Eerste Kamer over dat nieuwe voorstel van staatssecretaris Dekker.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.