Gemeente Midden-Drenthe 'diep teleurgesteld' over stop nieuwbouw 48 zorgwoningen Westerbork

De gemeente is teleurgesteld over het stoppen van de nieuwbouw van de zorgwoningen
(Rechten: Pixabay.com)
De gemeente is teleurgesteld over het stoppen van de nieuwbouw van de zorgwoningen (Rechten: Pixabay.com)
WESTERBORK - "Wij hebben onze diepe teleurstelling geuit naar Icare." Dat zegt wethouder Emko Dolfing (PvdA) van de gemeente Midden-Drenthe naar aanleiding van de beslissing van Icare.
Icare maakte bekend de stekker uit de plannen voor nieuwbouw van 48 zorgwoningen aan de Hoofdstraat in Westerbork te trekken.

'Het was verdorie al uitgegraven'

"Hier is jarenlang over gesproken. Het was verdorie al uitgegraven", aldus Dolfing. "Er werd nog gevraagd wanneer de haven van Westerbork gedempt ging worden."

'Dit door kunnen en moeten gaan'

"Het was een mooi plan. Dit had wat betreft het college door kunnen en moeten gaan", vervolgt de wethouder. Thuiszorgorganisatie Icare gaat de woningen niet meer bouwen omdat uit onderzoek, in opdracht van de organisatie, blijkt dat er in de toekomst minder behoefte is aan deze dergelijke woningen.

Begrip

"We hebben ook begrip voor het feit dat Icare kijkt naar cijfers over hoe de behoefte over tien jaar is en dat ze niet gaan bouwen voor nu", legt Dolfing uit. De wethouder zegt te gaan kijken met woningcorporatie Woonservice, die de woningen ging bouwen, naar wat men wil op die plek.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.