Nooit meer de bus missen dankzij Drentse scholieren

ASSEN - Lange wachttijden of het missen van de bus, dankzij de nieuwe app Hibus! kan dat wel eens snel verleden tijd zijn.
De leerlingen Ida Post en Rick Schuring van het Dr. Nassau College, afdeling Penta, in Assen bedachten de app voor de uitvinderswedstrijd 'Jonge Makers'.

Alle businformatie bijeen

Via de app kunnen reizigers laten weten dat ze bij de bushalte staan. Door gps is op de app te zien waar de bus zich bevindt en of die vertraging heeft. Verder is op de app informatie over alle buslijnen in Drenthe te vinden.

Hangplantenkas

Ida en Rick wonnen de wedstrijd niet. Gisteravond was de regiofinale in Bolsward. Die werd gewonnen door CSG Liudger uit Drachten met een hangplantenkas. Niettemin is docent Sieta de Jong van het Dr. Nassau College apetrots op het tweetal: "Ze kwamen met een vernieuwend idee en hebben dat vervolgens vol enthousiasme uitgewerkt tot een prototype. Het zijn echte toppers."
Meerdere reacties
Het is niet ondenkbaar dat de app werkelijk in gebruik wordt genomen. Volgens docent De Jong zijn er al meerdere reacties op het plan voor de app binnen gekomen, onder meer van de Hanzehogeschool in Groningen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.