'Inwoners Veenkoloniën ernstig gedupeerd bij windmolendiscussie'

2E EXLOËRMOND - In de Veenkoloniën is ophef ontstaan over de bijeenkomsten over de plannen voor een windmolenpark in het gebied.
Inwoners uit het gebied, die naar de bijeenkomsten in Gieterveen, 2e Exloërmond en Stadskanaal willen, moeten zich vooraf aanmelden. Bovendien krijgen ze een toegangsbewijs met een barcode, meldt RTV Noord.

Niet filmen
Vooral die laatste maatregel valt slecht bij inwoners van het gebied. Naast het toegangsbewijs met een barcode wordt bezoekers van de bijeenkomst dringend gevraagd niet te filmen en geen geluidsopnamen te maken.

Lees ook: Tegenwind Veenkoloniën strijdbaar: Als Kamp doorgaat, gaan we naar de Raad van State

'Inwoners ernstig gedupeerd'
Wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal ziet een lijn bij het ministerie van Economische Zaken, die de bijeenkomsten organiseert. "Het is exemplarisch voor de wijze waarop het ministerie in de discussie staat", zegt hij tegen RTV Noord. "Aan de ene kant wil het ministerie communiceren, aan de andere kant werpt men drempels op voor de inwoners." Volgens hem wordt een grote groep inwoners met deze maatregel ernstig gedupeerd.

'Vriendelijk verzoek'
Een woordvoerder van het Ministerie van Economische Zaken laat weten dat iedereen welkom is op de spreekuren. "Het klopt dat mensen wordt verzocht tijdens de spreekuren niet te filmen", zegt de woordvoerder. "Het gaat om een vriendelijk verzoek. Mensen worden niet verzocht hun telefoon vooraf in te leveren."