Bakkersopleiding Hoogeveen steeds populairder door tv-programma's

HOOGEVEEN - De MBO-bakkersopleiding Brood en Banket van het Alfa-college in Hoogeveen heeft steeds meer moeite om stageplekken voor de leerlingen te vinden.
De opleiding ziet ieder jaar meer leerlingen binnenkomen, onder meer door de populariteit van kook- en bakprogramma's op tv, zoals Heel Holland Bakt.

Beperkte groei

Het Alfa-college stuit door de toename van het aantal leerlingen op problemen. "Om ze kwijt te kunnen in de leerbedrijven, dat is wel een zorg," zegt docent Wout van der Vegt, "we kunnen niet veel verder groeien".
Vooralsnog lukt dat met enige moeite nog wel: "We hoeven nog geen leerlingen te weigeren, maar we checken wel of ze een goed beroepsbeeld hebben", aldus Van der Vegt.
Volop stagiaires
Een van de deelnemende stagebedrijven is Bakkerij Fledderus in Hooghalen. Ook daar is de populariteit van de bakkersopleiding goed te merken. "Meer aandacht voor het vak op tv betekent dat de bakkerij in de lift komt, we kunnen goed stagiaires vinden, beter dan in het verleden", zegt bakker Harm Fledderus.
Het is overigens niet gezegd dat iedere bakker in opleiding ook daadwerkelijk in het bakkersvak belandt. Volgens docent Van der Vegt van het Alfa-college in Hoogeveen is de opleiding Brood en Banket breed genoeg. Ze leren er in ieder geval vroeg op te staan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.