Cel en tbs geëist tegen man uit 1e Exloërmond

Cel en tbs geëist tegen man uit 1e Exloërmond (Rechten: archief RTV Drenthe)
Cel en tbs geëist tegen man uit 1e Exloërmond (Rechten: archief RTV Drenthe)
1E EXLOËRMOND - "Een gewelddadige en gevaarlijke verdachte met een gebrekkig geweten en een aardige staat van dienst." Zo beschreef de officier van justitie een 36-jarige man uit 1e Exloërmond.
Voor twaalf geweldsdelicten eiste de aanklager tegen de man 3,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Handlangers

De verdachte zou als een zogenaamde 'deurwaarder' begin vorig jaar hebben huisgehouden in Stadskanaal. Wanbetalers die bij hem in krijt stonden werden aangepakt. "Daarbij maakte de man zijn eigen handen niet vuil. Het afranselen liet hij over aan vrienden die door hem onder druk waren gezet", schetste de officier de werkwijze van de man.
Van een gewond slachtoffer werd een foto gemaakt, met als doel anderen af te schrikken. Slachtoffers werden ernstig bedreigd, al dan niet met een mes.

Munthandel Lahuis

De man uit 1e Exloërmond stond ook terecht voor een bedrijfsinbraak, het vernielen van een enkelband en heling van gereedschap dat uit een bedrijfsauto was gestolen. De man heeft een lijvig strafblad opgebouwd. Hij werd onder meer in 2013 nog tot drie jaar cel veroordeeld voor de overval op Munthandel Lahuis in Assen in 2012.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.