Renate Groenewold terug in de schaatswereld

SCHAATSEN - Oud-schaatsster Renate Groenewold keert terug in de schaatssport. De voormalig wereldkampioene allround (2004) wordt de sportief en technisch adviseur van de Corendon-ploeg.
Dat meldt de Telegraaf vanmorgen. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan", zegt zij over haar terugkeer tegen Radio Drenthe. "Vooral het laatste jaar heb ik met lede ogen moeten aanschouwen hoe het gaat in de schaatsport. En ik denk dat ideeën heb om daar wat aan te doen."

Geruzie
Groenewold, die in 2011 aan het begin van de Corendon-ploeg stond, wil ervoor zorgen dat de ploeg een succesvolle doorstart maakt met een nieuwe sponsor. "Er was vorig seizoen geruzie voor en achter de schermen", vertelt ze in de Telegraaf. "dat heeft me hartstikke zeer gedaan.”

Nieuwe sponsor
Corendon, de hoofdsponsor van de ploeg waar onder andere de Drentse Marije Joling voor schaatst, liet in januari weten er na dit seizoen mee te stoppen. Volgens Groenewold wordt momenteel onderhandeld met nieuwe mogelijke sponsoren. "Er staan nog geen handtekeningen op papier, maar het ziet het goed uit."

Lees ook: Schaatsster Marije Joling moet op zoek naar nieuwe sponsor

Cement tussen de bakstenen
"Ik wil niet weer het ijs op", vertelt ze. "Ik wil juist de schakel zijn tussen de directie en de sportieve kant van het verhaal. Het cement tussen de bakstenen. Ik denk dat daar mijn kracht ligt."

Ideeën
Groenewold wil haar kennis van de sport combineren met de ervaring die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan in het bedrijfsleven. Ze legt uit dat het de laatste jaren moeilijker is om sponsoren te vinden in de schaatssport. "Het logo plakken is geweest, daar moet je een andere invulling aan geven."

Deel dit artikel: