Gezondheidscentrum De Monden groot succes: 'Wat mogen wij hier gelukkig zijn'

NIEUW-BUINEN - De huisarts, de fysiotherapeut, de logopedist, de psycholoog en andere specialisten zitten in Nieuw-Buinen onder één dak in gezondheidscentrum De Monden. Patiënten kunnen daardoor op één plek terecht voor hun zorgvragen. Dat zorgt volgens huisarts Marinka van Dijk voor betere zorg.
Ruim 11.000 mensen uit Nieuw-Buinen en omgeving staan ingeschreven bij de huisartsenpraktijk in het dorp. Het voordeel is dat zorg voor de patiënt op elkaar wordt afgestemd. Dat betekent veel overleg voor de specialisten. "Dat is juist de reden dat ik hier ben komen werken", vertelt huisarts Van Dijk. "In mijn vorige praktijk zag ik maar een klein stukje van de patiënt, nu denken we met z'n allen mee. Ieder vanuit z'n eigen kennis."
Krimpregio
Het gezondheidscentrum is mede opgezet door Icare. Het draait nu zo'n anderhalf jaar. "We zitten hier in een krimpregio en veel bewoners hebben chronische aandoeningen. We moesten wat doen om naar de toekomst toe zorg te bieden."
'De zorg is goed'
"De zorg is goed, er is overleg. De specialisten communiceren met elkaar en ik kan gewoon in dezelfde gang blijven als ik word doorverwezen", vertelt Henk Vos uit Nieuw-Buinen. Hij komt geregeld in het gezondheidscentrum.
Geluk
Henk Vos kan dankzij de hulp thuis blijven wonen en hij beseft dat dat niet voor iedereen is weggelegd. "Ik heb veel kennissen en als ik soms anderen hoor, dan denk ik: wat mogen wij hier gelukkig zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.