Diëtiste Janneke Ensing rijdt Ronde van Drenthe op havermout

WIELRENNEN - De vrouwen bijten morgen het spits af in de Ronde van Drenthe. Om half twaalf starten zij vanuit theater de Tamboer in Hoogeveen.
Namens Drenthe moeten Esra Tromp uit Coevorden en Janneke Ensing uit Gieten de eer hoog houden. En als afgestudeerd diëtiste weet Ensing als geen ander wat goed voor haar is.


Havermout en melk
"Ik begin de dag met havermout en melk. Een paar jaar geleden at ik nog brood, maar ik merkte dat brood eigenlijk niet genoeg was voor mij. Dan had ik heel snel weer honger. Buiten havermout eet ik voor een koers nog vaak een broodje." Dat zegt Ensing aan de vooravond van de Ronde van Drenthe voor vrouwen. Een wedstrijd uit de Women's World Tour.
Voeding steeds belangrijker
Voeding speelt volgens Ensing een steeds belangrijkere rol in het vrouwenwielrennen: "Je ziet dat meiden niet in het hotel willen eten, of hun eigen kok mee naar de wedstrijd nemen."

Gewicht
Dat heeft natuurlijk weer alles te maken met het gewicht van de rensters. En dat is volgens de diëtiste uit Gieten bij buitenlandse klimwedstrijden wel belangrijk, maar tijdens de Ronde van Drenthe is een kilootje extra geen enkel probleem: "Als het waait of als het koud is moet je wel wat extra bij kunnen zetten." Maar zelf staat ze bijna nooit op de weegschaal.
Geen hooggespannen verwachtingen
Met het schaatsseizoen (waarin ze de Marathon Cup won) net achter de rug, zijn de verwachtingen voor morgen nog niet zo hoog gespannen. "Ik hoop vooral dat we ons als ploeg kunnen laten zien morgen."
Rechtstreeks verslag
De Energiewacht Ronde van Drenthe gaat van start bij De Tamboer in Hoogeveen. Het parcours is 197.1 kilometer lang en eindigt ook in Hoogeveen. Op TV Drenthe is morgen een rechtstreeks verslag te zien van de Ronde van Drenthe.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.