Rozema: Voor de winst gaan was logische gedachte, maar ook naïef

VOETBAL - "We hadden een punt verdiend en misschien wel meer", oordeelde FC Emmen-captain Sander Rozema na afloop van het verloren duel tegen koploper Sparta. "Helaas maakten zij nog een echte kampioensgoal, met zoveel geluk", baalde Tim Siekman.
De 3-2 nederlaag van Emmen op Het Kasteel betekende een flinke dreun voor FC Emmen. De formatie van trainer Gert Heerkes speelde een verdienstelijke partij tegen de ploeg die dit seizoen op eigen veld nog geen punt verspeelde. "We wisten dat wij daartoe in staat waren. Dat is gebleken", vond Heerkes. "We hadden de eerste ploeg kunnen en ook moeten zijn die hier met een resultaat vertrekt dit seizoen."
Heerkes vond niet dat zijn ploeg iets te verwijten viel na de gelijkmaker in blessuretijd. "De spelers kozen voor de aanval om misschien zelfs nog de zege te pakken. Dat valt te begrijpen. Als je met z'n allen in de eigen zestien gaat staan kan de tegentreffer ook vallen. De 3-2 is gewoon een lucky goal." Dat vond ook Siekman. "Een echte kampioensgoal, want via wat gelukjes kwam de bal voor de voeten van Sanusi die binnenschiet." Volgens Rozema ging de ploeg na de gelijkmaker van Kwee niet nadrukkelijk op zoek naar de zege. "Nee, dat was niet zo. Tenminste ik dacht er niet zo over. Ik wilde het punt koesteren. Toch kan ik me voorstellen dat het vanaf de kant wel zo leek. Er stonden die allerlaatste minuut van blessuretijd wel heel veel spelers van ons voor de bal. Misschien roken we de winst. Dat was realistisch, maar misschien ook wel naïef.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.