Meppelse stichting wil stadsmoestuin in de wijk Haveltermade

MEPPEL - Een moestuin voor en door de wijkbewoners. In de wijk Haveltermade in Meppel kunnen de bewoners binnenkort met hun eigen groente aan de slag. Dat is het idee van de stichting Permacultuur Meppel.
Irma Lok van stichting Permacultuur Meppel vertelt dat ze graag met het project wil beginnen, "maar we moeten nog wel geschikte grond daarvoor vinden en beschikbaar krijgen van de gemeente of van de wooncorporatie."

Sceptisch
Volgens Henk Timmer, voorzitter van het wijkplatform Haveltermade, is er wel even sceptisch gereageerd op het plan voor een moestuin in zijn wijk. "Maar uiteindelijk hebben we ook die mensen wel over de streep gekregen. Dat komt doordat we hier met een heel enthousiaste club mensen in het wijkplatform zitten."

Meer dan een moestuin
Lok vertelt dat het project niet alleen om de moestuin draait. "Het gaat ook om samenwerken, goed zorgen voor de aarde, het delen van de overvloed en de overdracht van kennis."

Kippenstront
Permacultuur wil vooral de middelen die voorhanden zijn combineren. "Wij kunnen bijvoorbeeld de mest van die kippen verderop weer gebruiken voor de bodem", vertelt Gea Schoemaker van de stichting Permacultuur.

Binnenkort komt er een informatie-avond in het wijkcentrum om de bewoners aan het tuinieren te krijgen.