Politie houdt spookrijder aan na waarschuwingsschot

ASSEN - De politie heeft afgelopen nacht een 45-jarige man uit Assen aangehouden op de Molenstraat in Assen. Omdat de man niet uit zijn auto wilde komen is daarbij een waarschuwingsschot gelost.
Kort voor de aanhouding was de automobilist aan het spookrijden tussen Veendam en Gieten. De politie probeerde de automobilist te stoppen, maar dit lukte niet door de hoge snelheden.

Achtervolging

Ook een tweede poging, even later op de A28, mislukte. Toen agenten de auto daarna in Assen zagen rijden zetten zij de achtervolging in. Op de Molenstraat lukte het de man klem te rijden.

Waarschuwingsschot

Omdat hij weigerde de auto uit te komen, loste de politie een waarschuwingsschot. Agenten konden daarna de man aanhouden.

Schade

Bij de actie raakten meerdere politie-auto's en een politiefiets beschadigd. De agenten vermoedden dat de verdachte onder invloed van alcohol en drugs was, maar konden dit niet vaststellen omdat hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. De spookrijder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij zit nog vast en zal later gehoord worden. Over de beweegredenen van de automobilist is nog niets bekend.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.