Emotioneel afscheid van 45 jaar ijsspeedway in Assen

ASSEN - Voor de laatste keer gierden gespijkerde banden over het ijs van De Bonte Wever in Assen. Na 45 jaar ijsspeedway is het echt voorbij.
Dit weekend was traditiegetrouw het wk-ijsspeedway, waarna het ijs van de baan wordt gehaald.

Geliefde ijsbaan
Voor veel liefhebbers was het een emotioneel afscheid. Ook oud-coureur Roelof Thijs had het moeilijk. De levende legende Thijs hield het niet droog bij het afscheid. "Ik ga deze baan heel erg missen, ik loop hier ook al 45 jaar rond."

Ook voorzitter Theo Verdegem van Stichting IJspeedway Assen en Motorclub Assen kon De Bonte Wever moeilijk vaarwel zeggen. "De hele historie van dit gebouw is prachtig en het is een weergaloos complex voor deze sport." Daar sluit Thijs zich bij aan: "Het broodje, de koffie, de vloeren liggen goed, de spikes van die jongens gaan niet kapot en het volk is geweldig, die dragen je gewoon over die baan heen."

Vechten voor Assen
Achter de schermen werken Verdegem en Thijs hard aan de terugkeer van ijsspeedway naar Assen. "Het was de enige plek in Nederland waar deze wedstrijden gehouden werden. Wij vechten voor Drenthe, voor Assen," aldus Thijs.
Deel dit artikel: