Ultimatum voor Cofely: 'Als er geen fatsoenlijk sociaal plan komt, legt personeel het werk neer'

FNV stelt Cofely een ultimatum (Rechten: RTV Drenthe / Nico Swart)
FNV stelt Cofely een ultimatum (Rechten: RTV Drenthe / Nico Swart)
RODEN/EMMEN - FNV Metaal geeft de directie van Cofely Noord tot woensdag 18.00 uur de tijd om met een 'fatsoenlijk' sociaal plan te komen.
"De werknemers van Cofely Noord zijn boos, nu er nog steeds geen fatsoenlijk sociaal plan is", zegt FNV-bestuurder Marijke Eggengoor.

Staken

Als het sociale plan er woensdag om 18.00 uur niet ligt, leggen de werknemers van Cofely Noord het werk neer. "Een fatsoenlijke ontslagvergoeding, keuze aan de werknemer hoe de arbeidsovereenkomst eindigt, een professioneel werk-naar-werktraject en budget voor scholing, juridisch en financieel advies zijn de belangrijkste eisen van onze leden", zegt Eggengoor.

Gele kaart

Op 29 februari gaven werknemers van Cofely de directie van het bedrijf een gele kaart uit onvrede over het sociaal plan. "Dit is een waarschuwing van het personeel aan de directie om ervoor te zorgen dat de mensen met een fatsoenlijk sociaal plan weggaan", zei Cofely-werknemer Marten Bos toen. Directeur Han Blokland gaf te kennen dat er een goed sociaal plan ligt.
Reorganisatie
Cofely wil reorganiseren vanwege instabiliteit op de olie- en gasmarkt. Eind december werd bekend dat er 120 banen verdwijnen bij Cofely, waarvan 65 gedwongen ontslagen in Noord-Nederland. De reorganisatie heeft onder meer te maken met kostenbesparingen bij de grootste klant van Cofely, de NAM. Eggengoor vindt dat Cofely had kunnen anticiperen op de veranderingen op de markt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.