Actiebereidheid groot bij werknemers Cofely: 'Het zit vast op de ontslagvergoeding'

Het personeel van Cofely voerde eerder al actie (Rechten: RTV Drenthe / Nico Swart)
Het personeel van Cofely voerde eerder al actie (Rechten: RTV Drenthe / Nico Swart)
RODEN/EMMEN - De actiebereidheid is groot bij het personeel van Cofely Noord. Dat zegt woordvoerder Wilko van Niejenhuis van vakbond CNV.
"Als er voor woensdag 18.00 uur geen fatsoenlijk sociaal plan ligt, dan zijn de werknemers bereid om actie te voeren", zegt Van Niejenhuis.

Werkstaking

Wat die actie precies wordt, weet Van Niejenhuis niet. "Dat bepalen de werknemers. Wij gaan daar met hen over verder praten, maar ik houd er ernstig rekening mee dat we tegen het einde van de week overgaan tot werkstaking."

Betere ontslagvergoeding

De vakbond wil een betere ontslagvergoeding voor mensen met langere dienstverbanden. "Cofely wil dat bedrag naar beneden bijstellen. Daar hebben wij moeite mee", zegt Van Niejenhuis. Volgens hem zitten de onderhandelingen vooral vast op die ontslagvergoeding.

Werk-naar-werk

Ook zijn de partijen het niet eens over de werk-naar-werkregeling. "We willen een traject waarbij de werknemer kiest wie hem kan begeleiden naar een nieuwe baan", aldus de woordvoerder. "De werknemer wil zelf uitzoeken hoe dat moet en wie hem daarbij begeleidt en dat niet aan de werkgever overlaten."
Cofely Noord heeft onder meer vestigingen in Emmen en Roden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.