1 procent van de Meppelers praat mee over nieuwe burgemeester

Een deel van de enquete waarin Meppelers konden aangeven wat zij van hun nieuwe burgemeester verwachten. (Rechten: RTV Drenthe)
Een deel van de enquete waarin Meppelers konden aangeven wat zij van hun nieuwe burgemeester verwachten. (Rechten: RTV Drenthe)
MEPPEL - In totaal 415 inwoners van Meppel hebben meegedacht in de zoektocht naar hun nieuwe burgemeester. Dat betekent dat iets meer dan één procent van de Meppeler bevolking de enquête heeft ingevuld.
Twee weken geleden lanceerde de gemeente een vragenlijst op internet en papier. Daarop konden de Meppelers aangeven waar zij vinden dat de nieuwe burgemeester aan moet voldoen.
De tien stellingen en een open vraag moeten een beeld geven van de opvolger van Jan Westmaas. Hij stopt 1 september als Meppels eerste burger.

Informele manager

Aan de hand van de reacties valt op te maken dat Meppel op zoek moet naar een informele manager, die zich richt op de inwoners van de stad en het meer moet hebben van zijn of haar ervaring in de samenleving dan in het politieke bestuur.

Hard ingrijpen

Het merendeel van de deelnemers aan de enquête wil dat de nieuwe burgemeester hard ingrijpt bij dreigend gevaar en zich richt op uitdagingen van de toekomst.
Daarbij moet hij of zij meer het gezicht van de Meppeler gemeenschap zijn, dan van de gemeente.

Bedrijvigheid

Op de open vraag "Als ik aan de nieuwe burgemeester van Meppel denk, dan zie ik iemand die...." antwoordde een deel van de 415 deelnemers. Daarbij valt vooral op dat de nieuwe burgemeester moet luisteren naar de inwoners en zich moet bezighouden met het aantrekken van bedrijvigheid.

Vrouw

De opvolger van Jan Westmaas moet volgens de Meppelers boven de partijen in de gemeenteraad staan en daadkrachtig zijn. En van negentien Meppelers moet de nieuwe burgemeester een vrouw zijn.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.