Jumbo verbreekt cao voor distributiecentrum in Beilen

Jumbo in Beilen (archieffoto RTV Drenthe)
Jumbo in Beilen (archieffoto RTV Drenthe)
BEILEN - Supermarktconcern Jumbo heeft vandaag een streep gehaald door een nieuwe cao die kort daarvoor was bereikt met vakbond FNV Handel voor medewerkers in de distributiecentra. Er is onder meer een centrum in Beilen.
FNV-bestuurder Henk van der Ploeg zei dat de onderhandelaar namens Jumbo is teruggefloten door de raad van bestuur, twee uur na het bereiken van
. "Dit is een unicum. In de veertig jaar dat ik vakbondsbestuurder ben, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Dit is natuurlijk volstrekt onacceptabel." Hij gaf aan dat de kans nu bijzonder groot is dat acties zullen volgen om alsnog een akkoord te bereiken.
In het oorspronkelijke akkoord was een loonsverhoging afgesproken van 1,75 procent voor ongeveer 3000 werknemers. Daarnaast zouden uitzendkrachten hetzelfde loon krijgen als werknemers die bij Jumbo in dienst zijn. Verder zou het vakvolwassen loon voortaan worden betaald vanaf 22 jaar in plaats van 23 jaar en zouden werknemers vanaf 61 jaar extra vrije tijd tot aan de pensioengerechtigde leeftijd krijgen.
Eind vorige maand voerden werknemers van de distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden nog actie voor een goede cao.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.