'Ondernemers gaan profiteren van opknapbeurt Zuidlaardermeer'

ZUIDLAREN - "Verouderde voorzieningen worden vervangen en het strand wordt aantrekkelijker." Willem Otto Nachbahr, voorzitter van de ondernemersvereniging Zuidlaardermeer, is blij met de investering van 370.000 euro in het gebied.
Met het geld worden ook fiets-, wandel- en vaarroutes verbeterd, het Noordlaardervaartje wordt uitgebaggerd en er komen nieuwe steigers.
'Goede samenwerking'
"Op sommige plekken wordt geïnvesteerd in de natuur en op andere plekken in toerisme. Daarnaast is het een goede samenwerking tussen ondernemers en de verschillende instanties in het gebied," aldus Nachbahr.



Drentse zijde
Nachbahr denkt dat de Drentse zijde van het Zuidlaardermeer ook gaat profiteren van de investeringen. "Er komt hier geen spijker in de grond en dat is ook prima. Mensen varen met hun bootje wel hier langs. Nu zie je dat het toerisme wat terugloopt. De haven lag vroeger altijd vol, nu is de jachthaven kleiner en ligt ie halfvol. Het is goed dat er nu wat gebeurt in het gebied."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.