Ronde van Drenthe zet fouten in uitslag recht: 'Iedereen kan een fout maken'

WIELRENNEN - De Ronde van Drenthe gaat alles oplossen met de renners die door een 'menselijke fout' niet goed in de uitslag van de Ronde van Drenthe van afgelopen zaterdag terecht zijn gekomen.
Renner Rick Ottema uit Muntendam was de aanleiding voor dit alles. Hij is bij de finish over het hoofd gezien, omdat hij zich liet uitvieren achter de kopgroep.

Recht op prijzengeld
Ottema eindigde op de twintigste plaats. Dit is inmiddels rechtgezet door de UCI. Maar hoofdorganisator Femmy van Issum vindt ook dat hij, buiten de UCI-punten, ook recht heeft op het bijbehorende prijzengeld van 180 euro, dat de nummer 21 al ontvangen heeft. "We hebben een hele goede band met de jury en iedereen kan een fout maken," zegt Van Issum. "Het is niet gezien door de hektiek, maar we maken het goed."

Nog een TV
Ook heeft de Ronde van Drenthe een TV uitgereikt aan de 54e renner die over de streep kwam. Dit omdat het de 54e editie van de Ronde van Drenthe was. Maar ook die prijs verschuift nu een plaats. Fietsend sportjournalist Thijs Zonneveld ging met de TV naar huis, maar de Ronde van Drenthe gaat ervoor zorgen dat ook Johim Ariesen van METEC-TKH een TV krijgt. Hij eindigde in eerste instantie op de 53e plaats. De renner trok zelf aan de bel.

Dat betalen we uit eigen zak
"Ik vind dat de renners daar recht op hebben. We betalen het uit eigen zak. Ik wil er geen gedoe van hebben. Daar doen we niet moeilijk over", aldus Van Issum
Meer over dit onderwerp:
wielrennen Ronde van Drenthe Femmy van Issum
Deel dit artikel: