Ex-medewerkster TSN krijgt excuses van Samsom na uitspraken over karige zorg

DE KIEL - Oud-TSN-medewerkster Anja Midden uit De Kiel heeft excuses gekregen van PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom.
Samsom liet maandag op een bijeenkomst in Spijkenisse weten dat TSN karige zorg leverde en zoveel mogelijk winst wilde maken. "Als je dan failliet gaat, dan is dat eigenlijk niet zo vreselijk", aldus Samsom.

Kwaad

Die uitspraken zetten kwaad bloed bij Anja Midden. "Ik was woest, zo onzettend boos", vertelt Midden op Radio Drenthe. Volgens haar hadden medewerkers van TSN een net salaris en werkte er goed personeel bij het thuiszorgbedrijf. Om haar woede te uiten, stuurde Midden een open brief naar Samsom.
In die brief schrijft Midden onder meer: "Ik vind het echt ongelofelijk dat een partij als de Partij van de Arbeid zulke dingen kan roepen, wij zijn ook kiezers en inwoners van Nederland."

'Niet zo bedoeld'

De PvdA-fractievoorzitter nam na het lezen van de brief contact op met de thuiszorgmedewerkster uit De Kiel. "Hij zei: dit heb ik echt niet zo bedoeld." Daarnaast bood Samsom zijn excuses aan. Hij zou voorbij zijn gegaan aan het feit dat de gevoelens anders liggen.
Midden weet nog niet of ze tevreden is met Samsoms excuses. "Als hij nu tegen staatssecretaris Van Rijn zegt: 'En nu zeg je tegen alle wethouders dat ze voor goede zorg moeten zorgen', dan accepteer ik zijn excuses."

Reacties

Midden heeft ondertussen veel reactie gekregen op haar open brief. "RTL Late Night heeft gebeld en Pauw ook. Ik heb gezegd dat ik alleen wil komen als er een PvdA'er bij zit. Dat lukte niet. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Dus misschien gaat het toch nog gebeuren."
Bekijk hier de open brief van Anja Midden aan Diederik Samsom.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.