Ondernemers in Emmen willen snel actie tegen leegstand

EMMEN - Ondernemers in Emmen maken zich zorgen over de toenemende leegstand in het centrum.
Dat bleek tijdens een drukbezochte startbijeenkomst om tot een nieuwe centrumvisie te komen. "Het is één minuut voor twaalf", aldus een emotionele ondernemer in de zaal.

Brainstormen
De bijeenkomst was een initiatief van de gemeente Emmen en van ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad. In de Grote Kerk konden de ondernemers naar hartelust brainstormen en ideeën uitwisselen. Sommige ondernemers vinden dat de gemeente meer moet doen. Ook was er kritiek op de hoge huurprijzen die eigenaren van vastgoed vragen.

Samen tot oplossing komen

Wethouder Bouke Arends gaf aan dat ook hij geen pasklare antwoorden heeft in deze voor veel ondernemers moeilijke tijd. "Daarom starten we dit traject, om samen tot oplossingen te komen." Voorzitter Henk Klaver van de ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad vindt dat er nog meer op gastvrijheid moet worden ingezet. "Het huis staat bij wijze van spreken in brand. We zullen maatregelen moeten treffen die niet iedereen even leuk vindt."

Klaver doelt daarmee op het mogelijk meer clusteren van winkels, een idee waar ondernemer Jos Schomaker ook wel wat in ziet. "We moeten indikken. Dat is lastig, want dat zijn we hier niet gewend, want ruimte is hier nooit een probleem geweest."

'FOC slechte ontwikkeling'

Een van de insprekers was MKB-Noord voorzitter Gerard Kremer. Hij herhaalde nogmaals dat de eventuele komst van een Factory Outlet Center in Assen slecht is voor de Drentse ondernemers. Hij hoopt dat de provinciale politiek een streep door het plan haalt.
Deel dit artikel: