Nieuwe Drentse kinderliedjes in de maak

Nieuwe kinderliedjes in het Drents (Rechten: Pixabay.com)
Nieuwe kinderliedjes in het Drents (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - 'Het Jaor Deur (met Drentse kinderliedties)'. Dat is de naam van een project dat twintig nieuwe Drentse kinderliedjes gaat opleveren.
De liedjes in de steektaal krijgen als thema de bijzondere dagen van het jaar, zoals Kerst, Sinterklaas, verjaardagen en schoolreisjes.

Trots op eigen taal

Volgens de initiatiefnemers is er veel vraag naar eigentijds materiaal op het gebied van streektaal en muziek voor kinderen. Bovendien willen ze kinderen meegeven dat je trots mag zijn op je ‘eigen’ taal en dat het leuk is om op een speelse manier met streektaal bezig te zijn.
Onder meer liedjesschrijver Bert Hadders, dichteres Suze Sanders en Leonie van der Werf doen mee aan het project. Producent is Sebastian Demydcuk.

Kindersongfestival

RTV Drenthe zendt op vier zaterdagen in december een kindersongfestival uit waarin de liedjes te horen zijn. Basisschoolleerlingen ontvangen binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan het songfestival.
'Het Jaor Deur (met Drentse kinderliedties)' is een initiatief van een projectgroep bestaande uit zangeres Martijje, Jan Germs (Huus van de Taol), Jan Kruimink (Stenden Hogeschool Emmen) en Marinus Scholten (MS Muziekeducatie).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.