Wat is het mooiste natuurgebied van Nederland?

Wordt het Dwingelderveld ook genomineerd? (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Wordt het Dwingelderveld ook genomineerd? (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
ASSEN - U kunt uw favoriete natuurgebied kiezen. De drie winnende natuurterreinen worden de komende jaren gepromoot in binnen- en buitenland als iconen die net zo bekend moeten worden als de Hollandse tulpen en molens of Amsterdam.
Het bijzondere is dat niet alleen bestaande nationale parken als het Dwingelderveld, de Hoge Veluwe of de duinen van Texel kunnen meedoen aan de verkiezing, maar ook natuurgebieden of landschappen die bij veel minder mensen bekend zijn.
Elk gebied kan meedoen
"Wat is ons mooiste, meest bijzondere natuurgebied of landschap? Waar kun je onze geschiedenis het best lezen en beleven? Welk park kan de waardering van de natuur in heel Nederland naar een hoger plan tillen? Daar wil ik achter komen met een open verkiezing. Elk gebied in Nederland, nationaal park of nog niet, kan daar meedoen", aldus staatssecretaris Martijn van Dam
Hij hoopt dat zo ook de nationale parken meer bekendheid krijgen.
Inschrijving
Inschrijven voor deze verkiezing kan vanaf april. De jury onder leiding van Pieter van Vollenhoven stelt uit de inzendingen een korte lijst samen waarop na de zomer kan worden gestemd.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.