Verkiezing mooiste natuurgebied: 'Zelfde als appels met peren vergelijken'

OUDEMOLEN - Er komt weer een nieuwe verkiezing aan: die van mooiste natuurgebied van Nederland.
Volgens boswachter Kees van Son van Staatsbosbeheer is het goed als de natuurparken weer in de spotlights komen, maar echt met elkaar vergelijken kan je ze niet.


Drentsche Aa

Van Son laat ons een mooi stukje Drenthe zien, de Drentsche Aa: "Kijk toch eens hoe mooi, met het water en de zon erop." De Drentsche Aa is een van de drie natuurgebieden in Drenthe die mee kan doen aan de verkiezing.


Lees ook:
Verschillend
Ook het Drents-Friese Wold en Nationaal Park Dwingelderveld mogen meedoen. Maar alle parken zijn te verschillend om te vergelijken vindt Van Son: "Hier hebben we toevallig heel veel beken, terwijl je aan de andere kant van Nederland juist prachtige duinen hebt. Allebei mooi." Volgens Van Son is het appels met peren vergelijken.

Geen campagne

Staatsbosbeheer Drenthe gaat dus ook geen campagne voeren om de verkiezing te gaan winnen. En ook praktijken als bij de Amerikaanse verkiezingen, waar kandidaten elkaar zoveel mogelijk naar beneden halen, hoeven we hier niet te verwachten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.