Preventietruck maakt het inbrekers moeilijker

HOOGEVEEN - Hoe voorkom je een inbraak in je huis? Met een speciale preventietruck worden mensen daarover voorgelicht. Vandaag stond de truck in Hoogeveen.
Bij de preventietruck kunnen mensen vragen stellen over hoe zij hun huis het best kunnen beveiligen tegen inbrekers, maar er zijn ook voorlichtingen om te laten zien hoe inbrekers werken.

Tips

Hedzer van Ingen Schenau werkt bij de truck en geeft bezoekers tips. Wat hem betreft zijn twee zaken belangrijk: je gedrag en de manier waarop je met je woning omgaat.
"Ben je bijvoorbeeld voor langere tijd weg, licht dan je buren in en laat een lichtje aan. En bij het omgaan met je woning gaat het vooral om je hang- en sluitwerk. Is dat bijvoorbeeld goedgekeurd?", legt Ingen Schenau uit.
Samenwerking
De preventietruck is sinds november in gebruik en is een samenwerking tussen Noordelijke gemeenten, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politie.

Aantal inbraken

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek onlangs dat het aantal inbraken in de gemeente Aa en Hunze in een jaar tijd met 78 procent steeg. In Assen was juist een forse daling te zien.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.