Minister Kamp: Zonneparken te duur alternatief voor windmolens

DEN HAAG - Minister Henk Kamp van Economische Zaken zegt dat zonnepanelen op dit moment een te duur alternatief zijn voor windenergie in de Drentse Monden en Oostermoer.
Volgens de minister kost het voor 15 jaar 325 miljoen euro meer dan windmolens.

Inspraak

De minister wil de bevolking betrekken bij de besluitvorming en organiseert daarom spreekuren. Per spreekuur worden zes inwoners van het gebied tegelijkertijd voorgelicht over de komst van de windmolens. De spreekuren zijn niet openbaar toegankelijk. "Demonstraties en filmen is iets anders dan wat mijn bedoeling is, namelijk met de mensen in gesprek komen", zegt minister Henk Kamp.
Verder wijst Kamp er op dat aan alle wettelijke normen wordt voldaan en dat hij elke stap in de besluitvorming zorgvuldig heeft genomen.

Geen draagvlak

Dat er in het Drentse Mondengebied geen draagvlak is voor de komst van het windmolenpark, is volgens Kamp niet relevant: "Want dan kan ik hetzelfde concluderen in Groningen en in Friesland en op andere plekken." De parken zijn nodig zodat Nederland kan voldoen aan internationale afspraken over het behalen van duurzaamheidsdoelen.
De minister vertelt dat hij de omvang van het park in de loop van de besluitvorming al heeft teruggebracht tot 150 megawatt.

Naast de reportage, kunt u in dit artikel ook het volledige interview met minister Kamp bekijken.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.