Trotse Wildlandsdirecteur: De koning was ontzettend enthousiast

EMMEN - Directeur Frankwin van Beers van Wildlands Adventure Zoo in Emmen kijkt terug op een geslaagde opening van het nieuwe dierenpark.
Hij is 'supertrots en zeer vereerd' dat koning Willem-Alexander vanmiddag de officiële openingshandeling verrichtte.


Ontzettend enthousiast

"De koning was ontzettend enthousiast. Hij heeft zijn ogen uitgekeken", aldus Van Beers. Daarnaast was de koning ook erg geïnteresseerd. "Hij heeft veel vragen gesteld, bijvoorbeeld over duurzaamheid en dierenwelzijn. En hij zei dat het park er goed bij lag."

IJsberen

De vorst nam extra lang de tijd bij de ijsberen. Die waren eigenlijk uit het programma geschrapt, maar de koning had aangegeven deze toch graag te willen zien. Het weer liet wel iets te wensen over. "Het zonnetje had wel iets meer mogen schijnen. Maar verder verliep alles top", blikt de Wildlands-directeur terug.
Bezoekers
Wildlands moet jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers trekken om het financieel te laten draaien. "Ja, dat zal stapje voor stapje gaan. We hebben er heel veel energie ingestoken om het park binnen het budget en binnen de tijd die ervoor stond te bouwen. Daarin zijn we zeer goed geslaagd. Iedereen kent Wildlands nu en iedereen moet ervaren hoe mooi het hier is. We zijn een supergaaf themapark en dat zullen de mensen die hier komen zeker beamen."
Wildlands gaat vrijdag 25 maart open voor publiek.

Lees ook het

liveblog over de opening van Wildlands terug en bekijk foto's van de opening.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.