FC Emmen nog acht punten verwijderd van play-offs

FC Emmen is nog 8 punten verwijderd van de play-offs
FC Emmen is nog 8 punten verwijderd van de play-offs
VOETBAL - FC Emmen is nog acht punten nodig om zeker te zijn van deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Gert Heerkes kwam vandaag zelf niet in actie, maar zag concurrent FC Dordrecht met 3-0 verliezen van Telstar.
Door dat resultaat heeft Telstar 8 punten minder dan Emmen, maar een wedstrijd meer gespeeld. Telstar valt zoals het nu lijkt als eerste club buiten de play-offs. FC Dordrecht stond er voor vanavond beter voor, maar heeft nu evenveel verliespunten als Telstar.

Almere City FC blijft maar winnen

Almere City was de grote winnaar van de avond. De ploeg uit Flevoland pakte de vijfde zege op rij in de vierde en laatste periode. Met 15 punten uit 5 duels gaat Almere City fier aan kop in de laatste periode, maar ook op basis van de reguliere stand is de ploeg van oud Emmen-keeper Agil Etemadi inmiddels 'verzekerd' van het toetje na de competitie.

Nog 8 punten in zes duels

VVV, FC Eindhoven, NAC, Go Ahead Eagles, FC Emmen, FC Volendam, MVV en Almere City zijn op basis van de huidige stand zeker van deelname aan de play-offs. FC Emmen staat 6e op dit moment (Go Ahead Eagles passeerde Emmen vrijdagavond op basis van doelsaldo). Als de huidige stand de eindstand is dan speelt Emmen in eerste ronde van de play-offs tegen Almere City FC.
Om zeker te zijn van de play-offs heeft FC Emmen in de resterende zes wedstrijden 8 punten nodig. De Drenten spelen achtereenvolgens tegen FC Volendam (thuis), Jong Ajax (uit), FC Eindhoven (thuis), MVV (uit), VVV (uit) en Fortuna Sittard (thuis).

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.