The Passion verbroedert kerken in Emmer-Compascuum

EMMER-COMPASCUUM - Assen en Meppel probeerden het EO-spektakel The Passion tevergeefs binnen te halen. In Emmer-Compascuum doen ze het gewoon zelf: The Passion opvoeren inclusief de bijbehorende processie met groot wit kruis door het dorp.
Het initiatief voor het uitvoering komt van jongeren van de rooms-katholieke kerk in Emmer-Compascuum. Maandenlang is er elke zondag geoefend in de plaatselijke Willehaduskerk. Later haakten ook leden van de protestantse kerk en de baptistengemeente aan. "Het is een unieke gelegenheid om verbondenheid te vieren", zegt dominee Reinoud Wentink.

Processie
Vanmiddag was het dan zover: een processie met ruim 100 jonge en volwassen gelovigen trok met een meterslang kruis door het dorp. Bij de uitvoering van The Passion zat de kerk met meer dan 500 toeschouwers bomvol.

Popliedjes
Het spektakelstuk vertelt het eeuwenoude verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus maar dan in een modern jasje. Zo bestaat de muziek uit eigentijdse popliedjes als: Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen. Jeroen Zwols speelde de rol van Jezus. "Ik vond het zo mooi. De mensen waren allemaal emotioneel geroerd, dat is waar je het voor doet."

Staande ovatie
The Passion in Emmer-Compascuum was een groot succes. De spelers kregen na afloop een staande ovatie. Ook regisseur Jorinde Wessels was ook in haar nopje met de uitvoering. "Ik ben trots op alle jongeren en parochianen. Iedereen had angst maar deed het gewoon. Ik been heel erg blij."

Als het aan Wessels ligt, komt er volgend jaar zeker een tweede editie van The Passion in Emmer-Compascuum.
Deel dit artikel: