Vrouwen in het bedrijfsleven en de toekomst van de boekhandel in 'Ondernemend'

Ondernemend gaat vandaag over vrouwen in het bedrijfsleven en de toekomst van de boekhandel (Rechten: RTV Meppel / Leo de Harder)
Ondernemend gaat vandaag over vrouwen in het bedrijfsleven en de toekomst van de boekhandel (Rechten: RTV Meppel / Leo de Harder)
ASSEN/DE WIJK - Vrouwen in het bedrijfsleven. Ze zijn er voldoende, maar niet altijd even zichtbaar. In Meppel zoeken ze elkaar op in de vereniging 'Vrouwen in Bedrijf'.
Esther Esselbrugge, zelf ondernemer, is één van deze groep vrouwen. "We zijn met 25 ondernemende vrouwen en komen regelmatig bij elkaar. Om met elkaar te praten over zaken die in ons bedrijf gebeuren. Dat doen we heel open." Volgens Esselbrugge hebben ze daarbij geen mannen nodig en zijn die ook niet welkom.

Koffie drinken in een boekhandel

Ook de toekomst van de boekhandel komt aan bod. Voor Rudolf Sietsema van boekhandel Riemer Barth in Meppel is het een spannende tijd. Wat doe je, investeren of doorgaan zoals het nu gaat. Hij koos uiteindelijk voor verhuizing en verandering van zijn boekhandel. "Het moet meer een beleving zijn. Je kan nu bij ons ook koffie drinken aan een grote stamtafel. En het werkt."
Ondernemend is te zien op TV Drenthe om 13.00u, 16.00u en 22.00u. Het is via uitzending gemistterug te kijken.

Ondernemend is een samenwerking van RTV Drenthe, Boom Regionale Uitgevers en RTV Meppel.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.