In de rolstoel van de Sint-Pietersberg naar Pieterburen

AALDEN - 492 kilometer, van de Sint-Pietersberg naar Pieterburen. Velen liepen het Pieterpad al, maar weinigen deden dat in een rolstoel. Nienke Leenman uit Aalden gaat de uitdaging aan.
Leenman zit sinds haar twaalfde in een rolstoel vanwege een spier- en zenuwziekte. "Een soort van communicatiestoring tussen mijn hersenstam en mijn ruggenmerg. Ik ben nu 33 jaar dus voor mij is het al de gewoonste zaak van de wereld."

Rolstoel4Daagse
Ze deed al een keer mee aan de Rolstoel4Daagse in Delden en zocht een nieuwe uitdaging. "Iemand zei dat ik het Pieterpad moest doen. En omdat mijn schoonmoeder op haar 82ste naar Santiago de Compostella liep, dacht ik dat ik dit ook zou moeten kunnen."

Hulphond
Samen met haar hulphond Regido en een vriendin vertrekt ze op 30 maart vanuit Limburg richting Groningen. Dat is een bewuste keuze. "Eerst maar eens die Limburgse heuvels. Daar kan mijn hond me bij helpen door me naar boven te trekken. Niet de hele route is toegankelijk, want er zijn stukken met slecht begaanbare paden. Op sommige stukken moet ik de route aanpassen."

Goede doel
Leenman wil met de drie weken durende monstertocht geld ophalen voor Stichting de CLiCK, die hulphonden opleidt. "De hond helpt bij dagelijkse dingen, zoals jas en schoenen uittrekken, spullen aangeven, helpen met boodschappen. De opleiding van een hond kost 10.000 euro. Ik hoop dat mensen mij willen sponsoren, zodat ik de stichting kan ondersteunen."

Mensen die Nienke Leenman wil sponsoren, kunnen dat hier doen.
Meer over dit onderwerp:
nienke leenman aalden pieterpad rolstoel hulphond
Deel dit artikel: