Werkstraf en rijontzegging geëist voor veroorzaken ernstig ongeluk bij Eelde

Een vrouw raakte zwaargewond bij het ongeluk (Rechten: archief RTV Drente)
Een vrouw raakte zwaargewond bij het ongeluk (Rechten: archief RTV Drente)
EELDE - Een 74-jarige man uit Stadskanaal hangt een werkstraf van negentig uur boven het hoofd voor het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk tussen Eelde en De Punt. Een vrouw raakte daarbij zwaargewond.
Ook wil de officier van justitie dat hij zes maanden zijn rijbewijs inlevert.

Frontale botsing

De man was op 29 mei op weg van Stadskanaal naar Paterswolde, toen hij op de Burgemeester J.G. Legroweg in een flauwe bocht op de verkeerde weghelft belandde. Hij botste frontaal op de auto van een destijds 63-jarige inwoonster van De Punt.
De vrouw brak beide bovenbenen en liep een scheur in haar middenrif en vier gebroken ribben op. De brandweer moest haar auto open knippen om haar te bevrijden.
Haar leven ligt overhoop na het ongeval, vertelde haar schoondochter in de rechtbank. Ze heeft zware operaties achter de rug, heeft overal hulp bij nodig en het revalideren gaat langzaam.

Geen idee

De man zei niet te weten hoe hij op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. "Ineens was die auto er, ik zag hem niet aankomen." Naar eigen zeggen reed hij niet te hard, zat hij niet te telefoneren en werd hij niet afgeleid.
Toch wees onderzoek uit dat hij volledig op de linkerbaan reed. De vrouw probeerde nog uit te wijken naar de berm, maar de aanrijding kon niet worden voorkomen. De man zelf hield een schouderblessure over aan het ongeval. Hij vond het verschrikkelijk wat er was gebeurd en dat het slachtoffer zo ernstig gewond was geraakt, zei hij.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.