Woningbouw Oosterveld Norg begint met zeven kavels

Plan Oosterveld (Afbeelding: Remko Nieboer)
Plan Oosterveld (Afbeelding: Remko Nieboer)
NORG - Het nieuwbouwplan Oosterveld bij Norg gaat niet van start met 25 kavels, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar met zeven bouwkavels.
Dat heeft het college van B en W van de gemeente Noordenveld besloten.

In fases

Vorig jaar werd voor geïnteresseerden in Norg een informatieavond gehouden over de woningbouw. Daar kwamen 120 mensen op af. Tot 1 april kan een enquête ingevuld worden waarin belangstellenden woonwensen duidelijk kunnen maken.
"Uit de enquete blijkt dat er voldoende belangstelling is voor nieuwe woningbouw. Het is niet realistisch om het hele gebied in één keer te ontwikkelen. We doen het daarom in fases", zegt wethouder Henk Kosters van Noordenveld.
Schop de grond in
Naar verwachting gaat eind dit jaar de schop de grond in. Dan wordt een ontsluitingsweg aangelegd en vervolgens wordt de grond bouwrijp gemaakt voor zeven kavels. Potentiële bewoners kunnen zich ook al inschrijven voor een volgende fase.
Zowel de gemeente Noordenveld als Heijmans Vastgoed hebben grond op de voormalige akker aan de oostkant van Norg. Het duurde meer dan twintig jaar voor beide partijen zo ver waren dat een plan gemaakt kon worden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.