Winkeldief slikt overdosis pillen op weg naar rechtbank

Onderweg naar de rechtbank slikte de man pillen (Rechten: RTV Drenthe / Wolter Klok)
Onderweg naar de rechtbank slikte de man pillen (Rechten: RTV Drenthe / Wolter Klok)
ASSEN - Een 30-jarige man uit Georgië kon vandaag niet op een zitting in de rechtbank Assen verschijnen. De man slikte onderweg naar de rechtbank een hoeveelheid pillen, waardoor hij niet op de zitting kon verschijnen.
De man moest voorkomen vanwege een reeks winkeldiefstallen in onder meer Klazienaveen. Hij werd bij aankomst meteen weer afgevoerd. De man krijgt pillen voor epilepsie. Vermoedelijk had hij die opgespaard en ineens ingeslikt.

Zeventien dagen cel

De man werd door de rechter veroordeeld tot zeventien dagen cel. Daarnaast kreeg hij ook twee weken voorwaardelijke celstraf opgelegd. Het onvoorwaardelijke deel heeft de man bijna uitgezeten.

Babypoeder en gebak

De Georgiër was tien dagen als asielzoeker in Nederland toen hij begin maart tot vier keer toe werd opgepakt voor winkeldiefstallen in Klazienaveen, Ter Apel en Winschoten. Getuigen zagen hoe de man tubes tandpasta, rookwaar, babypoeder en gebak onder zijn kleding en in een rugtas propte.

Honger

De man verklaarde dat hij honger had, maar dat ging er bij de officier van justitie niet in. "Hij verblijft in het asielzoekerscentrum in Ter Apel en krijgt dagelijks zijn maaltijden." De officier eiste een celstraf van vier weken. Omdat de Georgiër nog geen strafblad in Nederland had, hield de rechter het op deels voorwaardelijk.
Hoe het met de Georgiër is, is niet bekend.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.