Verbazing bij welzijnsorganisatie over commotie rond dreigende sluiting jeugdsozen Tynaarlo

VRIES - Welzijnsstichting Trias is verbaasd over de plotselinge commotie rond de aankomende sluiting van jeugdsozen in de gemeente Tynaarlo. De bezuiniging staat al jaren vast.
Bezuinigingen

Door een bezuiniging van de gemeente op het jeugdwerk, dreigen acht jeugdsozen de deur te moeten sluiten. Eén daarvan is de soos in Donderen, en daarover heeft een verontruste ouder inmiddels een brandbrief gestuurd naar het college van B en W en de gemeenteraad.


Verbazing

Rob Prins van welzijnsstichting Trias is er verbaasd over, dat er nu pas onrust over is ontstaan. "De bezuiniging van honderdduizend euro op het jongerenwerk is ons in de zomer van 2014 al medegedeeld, en dat hebben wij ook gemeld aan de gebruikers. Dus het was al lange tijd bekend."
Dat er nu toch ineens commotie over is, komt volgens Prins doordat hij bezig is de huurcontracten op te zeggen, omdat de bezuiniging per 1 januari ingaat. "Daardoor wordt nu duidelijk dat er echt wat gaat gebeuren."

Acht jeugdsozen

De bezuinigingen treffen de jeugdsozen in Donderen, Zeijen, Vries, Yde, Eelde, Zuidlaren, De Groeve en Tynaarlo. Trias is in overleg met de gemeente over hoe het nu verder moet.
Volgens Trias blijft ambulant jongerenwerk in de gemeente bestaan en jongerenwerk op het middelbaar onderwijs. "Maar het zal in elk geval wel anders worden," aldus Prins.
Trias kan verontruste ouders en soosbesturen verder niet geruststellen als het gaat om de bedreigde locaties. "Als er niks gebeurt, gaan de jeugdsozen dicht. Dit kan alleen worden voorkomen als de gemeenteraad de bezuiniging heroverweegt of als mensen in de dorpen samen proberen zelf de sozen overeind te houden", zegt Prins.
De gemeente Tynaarlo wil nog niet reageren op de commotie. Een woordvoerder laat weten dat het college van B en W eerst de brandbrief van de verontruste vader uit Donderen beantwoordt, voordat ze naar buiten reageert.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.