DOS stopt met tophandbal [update met video]

HANDBAL - Na drie seizoenen eredivisie komt er aan het einde van dit seizoen een einde aan tophandbal in Emmer-Compascuum.

Het bestuur van DOS trekt het 1e damesteam terug uit de eredivisie. Vanaf volgend seizoen speelt het hoogste damesteam in de hoofdklasse..

Goed overleg 
Volgens voorzitter Homme Hof is er in goed overleg met de sponsoren een bewuste keuze gemaakt om weer op een lager niveau te gaan acteren. "De bedoeling is om zowel een damesteam als herenteam naar het niveau 1e divisie te brengen. Tegelijkertijd wordt er een nieuw jeugdplan ontwikkeld dat in de toekomst als kweekvijver voor deze teams gaat functioneren. Dit kan mede gerealiseerd worden omdat de sponsoren zich achter dit plan scharen en de sponsorbijdragen voor de komende jaren dus op niveau blijven."

'Het werd gewoon'
Volgens Hof is het niet zo dat de geldkraan naar de hoofdmacht wordt dichtgedraaid. "Nee, dat is niet het geval. Wij begrijpen dat onze keus een ingrijpende maatregel is die zeker tot onbegrip zal leiden en vele emoties zal losmaken, maar het heeft niets te maken met geld. We hadden ook gewoon met de hoofdmacht in de eredivisie kunnen blijven spelen. Dat idee was er ook aanvankelijk, al zou het eerste team dan ondergebracht gaan worden in een stichting, los van de club. Maar het halen van de kampioenspoule, en zoals de afgelopen jaren de 3e (en dit seizoen 4e) ronde van de Europacup is binnen onze mogelijkheden het maximale. Op een gegeven moment hebben we ons afgevraagd wat wijsheid is. Het publiek went aan het spelen van de kampioenspoule en één of twee rondes in de Europacup. Dat merkten we nu al. Het werd gewoon. We hadden moeite om de zaal volledig vol te krijgen." 

Lees ook: Beslissing DOS komt als donderslag bij heldere hemel
Meer over dit onderwerp:
handbal DOS Emmer-Compascuum eredivisie
Deel dit artikel: