Geen rekruten met slappe spieren op militaire school in Assen

ASSEN - De militaire opleiding in Assen heeft geen last van fysiek slappe jongeren die bij het leger willen.
Vertrekkend landmachtcommandant Mart de Kruif zei gisteren in de Volkskrant, dat de jeugd steeds vaker achter een beeldscherm zit. "Wanneer je niet buiten speelt en in bomen klimt, maar achter een computer zit, dan is in een touw klimmen een stuk lastiger", aldus de generaal. Het leger heeft daar last van, omdat meer rekruten uitvallen.

Genoeg spierkracht
Sergeant majoor Spencer Pattiwaël van Westerloo is instructeur bij School Noord in Assen en hij vindt dat de jeugd nog steeds genoeg spierkracht heeft: "De jongens en meiden zijn goed te beïnvloeden en met kleine tips en handigheidjes redden ze zich prima."

Smartphone
School Noord verzorgt de algemene militaire opleiding voor honderden rekruten per jaar. Volgens de sergeant majoor is ook de opleiding de afgelopen 20 jaar veranderd: "Vroeger zeiden we leg je smartphone maar in de kast als je op de kazerne bent, nu wordt hij juist gebruikt als vervanger van het schoolboek." Ook oefenen militairen steeds vaker gevechtssituaties achter de computer, zoals te zien is in deze reportage van Omroep Brabant.
Deel dit artikel: