Beslissing bestuur DOS: donderslag bij heldere hemel

HANDBAL - De beslissing van het bestuur van handbalvereniging DOS om het eerste damesteam na dit seizoen terug te trekken uit de eredivisie komt als een volslagen verrassing.
Voorzitter Homme Hof liet RTV Drenthe Sport nog weten dat de spelersgroep vooral stil was toen hij zijn mededeling deed en dat de meeste speelsters toch al een bepaald vermoeden hadden. Navraag bij de speelsters blijkt dat vermoeden er totaal niet te zijn geweest. "Dit kwam echt totaal onverwacht", laat aanvoerster Rianne Leffers weten. Ook Nikki Wilsterman, die deze week haar overstap naar Dalfsen bekend maakte, wist van niets. "Nee, dat zou je misschien denken omdat ik net rond ben met Dalfsen, maar dat is niet zo." 

Lees ook: Aanvoerster damesteam DOS verbijsterd: 'We waren er helemaal stil van'

Hoofdsponsor wilde nog speelsters halen 
Ook scheidend trainer Rob Fiege kijkt op van het besluit. "Na onze laatste europacupwedstrijd, toen nog niet bekend was dat ik na dit seizoen moest vertrekken, kwam de hoofdsponsor (Raymond Douwenga) nog naar me toe voor twee linkshandige speelsters van onze tegenstander Izvor Bukovicka Banja. Die wilde hij dolgraag halen voor komend seizoen. Toen ik opmerkte dat dat wel prijzig zou zijn, kreeg ik als reactie dat ik me daarover geen zorgen hoefde te maken... Je kan je dus wel voorstellen dat ik dit niet zag aankomen."

Lees ook: DOS stopt met tophandbal

Herman Keppels wist ook van niets 
Dat de beslissing een gevolg is van zeer recente ontwikkelingen blijkt wel uit het feit dat de nieuwe coach van DOS, Herman Keppels, tot vanmiddag ook van niets wist. "We zijn vanmiddag bij hem geweest", laat Hof weten. "We hebben de situatie uitgelegd en onze beslissing verklaard. Het is nu aan hem. Hij kan onder dezelfde voorwaarden blijven, als trainer van dames 1 en heren 1. Maar zijn ambitie ligt in de eredivisie. Daarom hebben we gezegd dat we hem niet zullen belemmeren als hij die stap nog kan maken." Keppels kon zijn contract bij DSVD uit Deurningen, actief in de eerste divisie, verlengen maar hij koos voor DOS. Of DSVD alsnog om tafel gaat met Keppels is nog niet duidelijk. DVSD eindigde de competitie in de eerste divisie als tweede en speelt nacompetitie voor promotie naar de eredivsie.
Meer over dit onderwerp:
handbal DOS eredivisie
Deel dit artikel: