RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen: Regen en wind in paasweekeinde

ASSEN - Het is een druilerige Goede Vrijdag, maar RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen verwacht morgen een betere dag.
"Later vanmiddag wordt het al wat droger. Misschien dat de zon zelfs nog even tevoorschijn komt", vertelt Leidi. "Vanavond klaart het verder op. De komende nacht is het vrijwel helder en droog. Daardoor kan het wel flink afkoelen: de temperatuur daalt tot rond het vriespunt en er kan lokaal mist ontstaan."
Leidi verwacht dat de mist morgenochtend wel wegtrekt. "Als dat een feit is, wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft droog morgen en het wordt zacht met misschien zelfs 14 graden."
Zondag
Eerste Paasdag is het weer heel anders, voorspelt Leidi. "Er is veel bewolking en vooral in de ochtend valt er regen. We komen dan van de regen in de drup, want er vallen Maartse buien. Het wordt in de middag 11 tot 12 graden."
Maandag
Tweede Paasdag zal de zon volgens Leidi niet veel te zien zijn. "Er vallen buien en het wordt 10 a 11 graden. De zuidwestenwind trekt aan tot krachtig." Aan zee kunnen zelfs zware windstoten zijn.
Warmste Pasen
Vorig jaar was het met Pasen grotendeels droog en redelijk zonnig. De warmste Eerste Paasdag ooit werd gemeten op 24 april 2011, met een maximumtemperatuur van 26 graden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.