Paasbult in Nieuw-Roden wordt weer opgebouwd: 'Met de hand was leuker'

NIEUW-RODEN - Al dertig jaar is Anne Hut voorzitter van de Paasvuur Commissie in Nieuw-Roden, maar dit jaar voor het laatst.
In Nieuw-Roden zijn ze druk met het bouwen van de paasbult. Met een hooivork in de hand staat Hut te kijken hoe een shovel de bult in elkaar schuift. "Vroeger ging dat met de hand, dat was eigenlijk veel leuker. Twee ladders op een boerenwagen, takje voor takje aangeven."
Neus
Dat met de hand bouwen, leverde volgens Hut veel flauwe grappen op. "Je steekt in mijn neus, werd er dan geroepen, geweldig was dat." Als kind was Hut al bezig met paasbulten bouwen, maar nu is het genoeg geweest. Na dertig jaar stopt hij als voorzitter.
Nog één keer kijkt hij als voorzitter naar de bult in wording. "Nu is die pas een meter of acht, dat wordt nog hoger. Zaterdag komen veel mensen nog takken brengen en dan moeten we over de tien meter komen."

Overzicht paasvuren

Wij hebben een overzicht gemaakt van de paasvuren in Drenthe en net daarbuiten. Op deze kaart staan de Drentse paasvuren en de dag waarop ze worden aangestoken. De informatie komt van de Drentse gemeenten. In Assen en Meppel zijn geen paasvuren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.