Verzamelbox Cuby and the Blizzards vliegt de winkel uit

ASSEN - De fans van Cuby and The Blizzards die nog de Alles uit Grolloo-box willen bemachtigen, moeten snel zijn. De verzamelbox, met daarin alle studioalbums van Cuby and the Blizzards en de officiƫle livealbums en andere projecten van frontman Harry Muskee, vliegt de winkel uit.
Bij sommige muziekwinkels is de box al niet meer te krijgen, meldt Jan Kooi van PrimeTime Magazine op Twitter. In totaal zijn er 1.500 exemplaren van de box op de markt gebracht, met daarin 28 cd's en één dvd. Het is een eerbetoon aan de Drentse blueslegende Harry Muskee. Cuby, die in 2011 overleed, zou dit jaar 75 jaar zijn geworden.

Gelimiteerde oplage
"De box is nog niet overal helemaal uitverkocht", vertelt Tijs Tacken van platenlabel Universal Music. "Maar de box is in een gelimiteerde oplage verschenen, dus hij is niet meer bij te bestellen door winkels." Of er een extra oplage komt van de box, is nog niet duidelijk. "Dat hangt er vanaf of er nog veel vraag naar blijft. Het zal dan hoe dan ook weer in een gelimiteerde oplage worden."

Lees ook: Grote cd-box Cuby and the Blizzards uitgebracht

Gouden plaat
Tacken is blij met de verzamelbox. "Harry Muskee was een van de grootste bluesartiesten van Nederland. We hebben hem in 2011 nog een gouden plaat gegeven voor Groeten uit Grollo."