Klazienaveen en Nieuw-Roden strijden om de grootste bult

KLAZIENAVEEN/NIEUW-RODEN - Wie heeft de grootste paasbult van Drenthe? Aan het begin van de week hebben we een oproep gedaan en daar kon via Facebook op gereageerd worden. Van alle reacties die binnenkwamen, sprongen twee plaatsen eruit: die in Klazienaveen en Nieuw-Roden.
Beide bulten zijn zo'n tien meter hoog, maar er zijn wel een paar verschillen. Zo is de bult in Klazienaveen al helemaal klaar en wordt dus niet meer hoger, terwijl die van Nieuw-Roden zaterdag pas afgemaakt wordt en nog een stuk boven de tien meter uit kan komen.

Bijzonder locatie

Voorzitter van de Paasvuur Commissie in Nieuw-Roden Anne Hut maakt al veertig jaar paasvuren, waarvan dertig jaar als voorzitter: "Vroeger maakten we de bulten met de hand, maar dat kan niet meer. Nu gebeurt het met een shovel, de mensen hebben de tijd niet meer."
Henk Wanders van het paasvuur in Klazienaveen is vooral blij met de plek waar ze het paasvuur al jaren maken. Een open plek in het bos is volgens hem de perfecte locatie: "Prachtig toch, moet je je voorstellen, Eerste Paasdag staat het hier vol met mensen, zo gezellig."

Grootste

Of het hoogste paasvuur van Drenthe dit jaar in Nieuw-Roden of Klazienaveen komt te staan, blijft nog even de vraag. Maar deze twee zijn wel de grootste die zich via RTV Drenthe hebben opgegeven.

Overzicht paasvuren

Wij hebben een overzicht gemaakt van de paasvuren in Drenthe en net daarbuiten. Op deze kaart staan de Drentse paasvuren en de dag waarop ze worden aangestoken. De informatie komt van de Drentse gemeenten. In Assen en Meppel zijn geen paasvuren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.