Gehandicapten geven Wildlands onvoldoende voor toegankelijkheid

EMMEN - Wildlands Adventure Zoo, dat vandaag de deuren voor het publiek opende, is voor gehandicapten onvoldoende toegankelijk. Dat concudeert het overleg- en samenwerkingsorgaan gehandicapten (OSOG).
Twee bestuursleden brachten een bezoek aan het park. Voorzitter Jan Wolters ziet bijna niets en maakte met zijn blindenstok en met een begeleider een ronde door het park. "De afstanden zijn groot", constateert hij. "Persoonlijk vind ik de oneffenheden in de bestrating vervelend. Ik ben toch wel bang dat ik val."

Schouw

Volgens Wolters heeft zijn organisatie in november contact gezocht met het dierenpark, maar zou dat niet tot overleg hebben geleid. Wolters wil in mei opnieuw een bezoek brengen aan Wildlands. "We willen dan een soort schouw doen. Ik heb er wel vertrouwen in dat de problemen worden opgelost."

Onvoldoende

Bestuurslid Karin van der Veur maakte in haar elektrische rolstoel een rondje. "Ik geef Wildlands voor de toegankelijkheid op dit moment het rapportcijfer 5. Het is in mijn ogen onvoldoende. Het invalidentoilet in Nortica is veel te smal en heeft een vervelende drempel. Ook zijn de klaphekken die je moet passeren voor iemand in een rolstoel lastige hindernissen."

Kinderziekten

"De drempel in het invalidentoilet constateerden wij vanochtend om acht uur ook. Ik heb vandaag de aannemer gebeld en voor morgenvroeg half negen is het aangepast", aldus Wildlands-directeur Frankwin van Beers. Ook de te steile klaphekken bij de pinguïns zijn hem opvallen. "Er zijn nog wat kinderziekten. Die moeten we er nog uithalen." Dat gaat de komende tijd gebeuren, verzekert Van Beers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.