Dampende trekkers en vrachtwagens in TT Hall in Assen

ASSEN - Twee dagen lang is de TT Hall in Assen gevuld met trekkers en vrachtwagens die meedoen aan de tractorpulling. De hal is gevuld met liefhebbers van het spektakel en met de geur van brandstof.
Het is de eerste keer dat er in de TT Hall een tractorpulling wordt gehouden. In Nederland bestaat geen hal die zo groot is als deze voor een wedstrijd. Voor organistor Stichting Trekker Trek Nijkerkerveen (STNN) is Assen de ideale plek voor een indoorevenement. Ronald Haverlag van STNN ziet het als een begin. Volgend jaar komen ze weer.
Trekker rijden voor de lol
Deelnemers komen uit heel Nederland, net als de bezoekers die soms met een complete bus vol komen. Ook de deelnemers komen uit verschillende landen. Er zijn verschillende klasses, van kleine vrachtwagens en trekkers tot flink opgevoerde grote vrachtwagens.
Haverlag: "Ze doen dit voor de lol, maar het gaat bijna zo ver dat het haast tegen werk aanzit."
Paar honderd euro
Uiteindelijk kunnen de deelnemers een beker, een krans en een beetje geld winnen. "Je kan er een paar honderd euro mee winnen. De laatste krijgt een paar tientjes."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.