Nieuw album Dolly en zien Tarrels na ernstig ongeluk frontman

ERICA - De Drentse rockband Dolly en zien Tarrels uit Erica heeft een nieuw album uitgebracht. Dat is, gezien het bedrijfsongeluk dat zanger en gitarist Ferdy Doldersum vorig jaar kreeg, best opmerkelijk.
De timmerman viel bij de bouw van het nieuwe Atlas Theater in Emmen zo'n tien meter naar beneden. "Dan flitst je leven wel even aan je voorbij", herinnert Doldersum zich. Ook voor zijn bandleden was het erg schrikken. "Je schrikt je het apezuur", zegt gitarist Jasper Welink.

Optreden

Na zijn ongeluk lag Doldersum weken in het ziekenhuis. Hij kon rekenen op de steun van zijn bandleden. Na de lange herstelperiode was optreden met Dolly en zien Tarrels heel belangrijk, maar ook heel zwaar. "Ze moesten bijna een bed er neerzetten", lacht Doldersum.

'Stuk voor stuk pareltjes'

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Doldersum gebruikte zijn verplichte bedrust om nieuwe nummers te schrijven. Daar zitten, al zegt hij het zelf, pareltjes tussen. "Ja, stuk voor stuk. Je moet een beetje vertrouwen hebben in je eigen werk", grapt hij.
"Ik ben er trots op dat we dat met zijn vieren zo in elkaar gezet hebben", vult Welink hem aan.

Val'n en Opstaon

Het nieuwe album heeft een toepasselijke naam: Val'n en Opstaon. Op de cd staan veel verschillende muziekstijlen: van rock tot polka en van ballads tot metal. De cd werd vanavond gepresenteerd in café The Spot 'op' Erica.

Een tv-reportage over Dolly en zien Tarrels is morgen vanaf 17.00 uur te zien op TV Drenthe.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.