Kansloze nederlaag E&O tegen Volendam

HANDBAL - E&O is tegen een kansloze thuisnederlaag aan gelopen. Volendam, dat dit seizoen speelde in de BENE-League, trakteerde de formatie van Edwin Kippers in Emmen op een ruime verliespartij: 20-31.
Tot 6-7 konden de Emmenaren mee, mede door een sterke doelman Bas Bulthuis maar nog voor rust liep Volendam, met voormalig E&O'ers Marco Woltersom en Dennis Schellekens binnen de selectie, uit naar een veilige marge (11-16). In het tweede bedrijf was de spanning in de wedstrijd volledig verdwenen.
"We zijn er niet vol voor gegaan"
Ondanks dat de marge tot halverwege de eerste helft nog minimaal was vond E&O-trainer/coach Edwin Kippers dat zijn ploeg geen moment aanspraak mocht maken op succes. "Nee en dat is jammer, want als we een keer van Volendam hadden kunnen winnen dan was dat vanavond. Natuurlijk hebben ze aardige spelers, maar het is niet meer het Volendam van weleer. Okay, we hebben veel blessures en afwezigen (Huizingh, Lueks, Gielen en Trouw waren niet van de partij) maar dat is geen excuus. Je moet er vol voor gaan en dat hebben we niet gedaan."
peptalk
Kippers vervolgt: "Het is gewoon mogelijk om in dit paasweekend twee punten te halen. We speelden vandaag tegen Volendam en komende maandag komt Aalsmeer hier. Gevoelsmatig denk ik dat Volendam ons beter ligt, maar wellicht kunnen we maandag boven onszelf uitstijgen. Nee, ik heb nog geen peptalk in gedachten. Eerst moet ik deze nederlaag verwerken, want ik ben enorm teleurgesteld."
stand
Door het verlies blijft EO staan op de zevende plaats in de kampioenspoule. De Emmenaren hebben 3 punten uit 7 duels. Om te promoveren naar de BeNe-league zal E&O moeten stijgen naar plek 6, waar nu Quintus staat met 3 uit 6. Aalsmeer, maandag dus de tegenstander heeft 4 punten uit 6 duels.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.