Emotioneel afscheid Maaike Steenbergen bij DOS'46

KORFBAL - Maaike Steenbergen heeft op emotionele wijze afscheid genomen van de supporters in De Eendracht, de thuishaven van DOS'46. De 23 jarige speelster verkast na dit seizoen naar PKC/SWKGroep uit Papendrecht. Ze gaat daar samenwonen met haar vriend.
Tijdens de laatste competitiewedstrijd in de zaal tegen Fortuna uit Delft kreeg ze vijf minuten voor het einde een publiekswissel. Onder luid applaus van een volle sporthal De Eendracht werd ze door haar teamgenoten op de schouders van het veld gedragen. Zichtbaar geroerd liet ze haar tranen de vrije loop.

DOS'46 belangrijk voor ontwikkeling

Maaike Steenbergen speelde acht jaar voor DOS'46, waarvan de laatste vijf jaar in de eerste selectie. Het afscheid viel haar zwaar. "Iedereen heeft begrip voor mijn situatie, maar toch sta ik hier met een dubbel gevoel. Het is lastig om deze mooie club achter je te laten. De club heeft mij de kans gegeven om mij te ontwikkelen tot wat ik nu ben. Ik hoop dat ik mij bij PKC verder kan ontwikkelen".

Hoogtepunt voelde heerlijk

Over het hoogtepunt bij DOS'46 is ze heel duidelijk. "De promotie naar de Korfballeague was fantastisch. In mijn eerste jaar bij de selectie zijn we gedegradeerd naar de hoofdklasse. En precies een jaar geleden zijn we weer gepromoveerd naar het hoogste niveau. Dat gaf mij een bijzonder en vooral goed gevoel. Ik zal dat nooit vergeten", aldus de aanvoerdster van DOS'46.

DOS'46 eindigt met verlies

De ploeg uit Nijeveen verloor de laatste wedstrijd van het zaalseizoen met 31-35 van Fortuna uit Delft. De formatie van trainer Daniël Hulzebosch, die aantrad zonder de licht geblesseerde Sven Jonker, begon overtuigend en nam al snel een voorsprong van 7-4. Maar langzamerhand kwamen de gasten beter in de wedstrijd en bogen de achterstand om tot een 16-18 ruststand. In de tweede helft liep Fortuna uit naar een verschil van acht doelpunten (22-30). Maar in de slotfase kwamen de Nijeveners nog terug tot 31-35.

Stond niets meer op het spel

Voor beide clubs stond er niets meer op het spel. Fortuna eindigde als vijfde in de Korfballeague en DOS'46 eindigde het zaalseizoen als zevende met 13 punten uit 18 wedstrijden. PKC, TOP, Blauw Wit en KZ plaatsen zich voor de playoffs. Dalto uit Driebergen is gedegradeerd en AW.DTV speelt promotie/degradatiewedstrijden voor klassebehoud.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl