Restaurant in Borger strijdt met buren om gebruik terras

BORGER - Een conflict tussen de buren en de eigenaar van restaurant Villa Van Streek in Borger is vandaag opnieuw inzet van een rechtszaak. Volgens de buren houdt het restaurant zich niet aan de vergunning.

De eigenaar van Villa Van Streek vroeg een aantal jaar geleden een vergunning aan bij de gemeente Borger-Odoorn voor het beginnen van een proeverij van streekproducten en een koffieschenkerij. 

Veel lawaai van terras
Maar volgens de buurman wordt Villa Van Streek geëxploiteerd als restaurant met openingstijden die ruimer zijn dan volgens de vergunning mag. Vooral het terras achter Villa Van Streek is een doorn in het oog vanwege geluidsoverlast.

Een bezwarencommissie van de gemeente Borger-Odoorn heeft de buurman eerder al in het gelijk gesteld. En een rechter heeft eerder de familie ook gelijk gegeven. Daarop heeft de eigenaar van het restaurant alsnog een volledige horecavergunning aangevraagd bij de gemeente Borger-Odoorn.

Aan de regels houden
De gemeente probeert die vergunning er volgens de buurman alsnog door te drukken. En daarom staan ze vandaag opnieuw voor de rechtbank om te regelen dat de restauranthouder zich aan de regels van de vergunning houdt.

De partijen praten al een lange tijd niet met elkaar. De buurman, zo zegt hij tegen RTV Drenthe, heeft mediation als oplossing aangeboden, maar daar wil de restauranthouder niets van weten. 

Onderzoek
De buurman eist in de rechtszaak ook dat de gemeente Borger-Odoorn zorgvuldig om gaat met de aanvraag van een vergunning. Daarvoor is onderzoek nodig waarin de effecten van het runnen van een restaurant op de buurt wordt onderzocht. Borger-Odoorn doet dit onderzoek niet.
Deel dit artikel: