Spoedeisende hulp blijft in ziekenhuis Meppel

Het Diaconessenhuis in Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Diaconessenhuis in Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe)
MEPPEL - Het Diaconessenhuis in Meppel wordt geen buitenpoli. Ook blijft de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Dat meldt Zorgvisie.
Na de fusie met het Isala Ziekenhuis in Zwolle, was er de vrees dat het ziekenhuis in Meppel een buitenpoli zou worden. Dat zou betekenen dat veel taken van het Diaconessenhuis naar Zwolle zouden verhuizen. Wel verdween de
uit Meppel.
'Gevoelige locatie'
Rob Dillmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala, zegt tegen Zorgvisie dat Meppel een gevoelige locatie is. "Om de acute zorg te garanderen in de kop van Overijssel, moet er 24/7 spoedzorg zijn in Meppel", stelt hij.

Ouderengeneeskunde

Meppel wordt verder een gespecialiseerd centrum voor ouderengeneeskunde. Zo komt er een bewegingscentrum met sportartsen, orthopeden en revalidatieartsen. "We denken dat ouderen beter af zijn in een omgeving die helemaal is gespecialiseerd in hun aandoeningen", zegt Dillmann tegen Zorgvisie.
De afgelopen twee jaar is er zo'n tien miljoen euro geïnvesteerd in het ziekenhuis in Meppel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.