Duitsers onderzoeken mogelijkheden voor personentrein naar Emmen

ASSEN - De Duitse deelstaat Niedersachsen bekijkt of het haalbaar is om treinen voor personenvervoer te laten rijden tussen Nordhorn en Emmen. De staatssecretaris van Economie van de deelstaat komt donderdag naar Emmen om daar over te praten.
In het provinciehuis in Assen is gedeputeerde Henk Brink enthousiast over de Duitse wens. "We praten al langer over mogelijk vervoer tussen Duitsland en Coevorden. We zouden het als provincie zeker toejuichen als er een verbinding tussen Duitsland en Emmen komt."

Ambities
Brink heeft nog geen idee wat de kosten zouden zijn. "Dat hoop ik te horen van de Duitsers. Maar het is zeker een serieus plan, dat ook past in onze ambities om meer samen te werken in de grensstreek." Volgens de gedeputeerde moet er aan Duitse zijde nog veel gebeuren om de treinenloop mogelijk te maken. "Maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Als de Duitsers echt iets willen, dan doen ze het ook."

Extra passeerstrook

Ook aan Nederlandse zijde zijn nog wel aanpassingen nodig, aldus Brink. "We praten nu over aanpassingen die bij Emmen-Zuid moeten gebeuren voor extra treinen naar Emmen. Als er nog Duitse treinen bijkomen, dan moet er nog een extra passeerstrook komen, waarschijnlijk bij Nieuw-Amsterdam."

Als alles meezit dan zouden de eerste treinen volgens Brink in 2021 over het traject kunnen rijden.
Deel dit artikel: